כלים טכנולוגיים לשימושכם

כלים לעיבוד, הצגה ושיתוף של תוכן ויזואלי

מצגת ppt

טיפים לבניית מצגות Power Point מנקודת מבט של מהנדסים

שימוש במצגת לחוויית הוראה ולמידה המותאמת לעידן הדיגיטלי, קרן כליף, מומחית להוראת התכנות info@kerenkalif.co.il

PREZI

כלי להכנת מצגות דינמיות העושה שימוש באפקטים כגון תנועה, זום ויחסים מרחביים. מאפשר הכנת מצגת שיתופית, תוך שימוש בהתמקדות בחלקים שונים במצגת. ניתן לייבא מצגת Power Point קיימת ל Prezi.

מבוסס על האינטרנט, ואינו דורש רכישה או הורדה של תוכנה. 

עלות: גרסה בסיסית חינם, גרסת Edu Pro בתשלום (הורדת המצגת למחשב והצגתה ללא חיבור לאינטרנט, הפקת גרסא להדפסה אפשריים רק למנויי Pro)

סרטון הדרכה לבניית מצגות איכותיות בעזרת PREZI – משרד החינוך

Ourboox

כלי חינמי המאפשר יצירת ספרים דיגיטליים ושיתופם ברשת

מדריך למשתמש וסרטון הדרכה – משרד החינוך

ספר דיגיטלי לדוגמא: חוברת תרגילים ללימוד SPSS

 

Thinglink

לי דיגיטלי המאפשר להעשיר וליצור הנעה לתהליך הלמידה על ידי חשיפה של מידע החבוי בתוך תמונות. Thinglink מאפשר להכין תמונה אינטראקטיבית עם קישורים לטקסט, תמונות וסרטונים. את התמונה תוכלו לשתף בעזרת קישור.

דוגמא: מבנה המוח

Genial.ly

כלי ליצירת תוכן ויזואלי אינטראקטיבי – כרזות, אינפוגרפיקות, מצגות ועוד. אפשרות להוספת אינטראקטיביות לתכנים: קישורים, מעבר בין עמודים, הצגת טקסט מרחף ועוד. התוצר ניתן ברשת וניתן להפיצו באמצעות קישור.

טריילר

כלים ליצירה, שמירה ושיתוף וידאו  

Youtube

חיפוש מושכל של סרטונים ב Youtube, ד'ר דובי וייס, יישומונים וסימולציות להמחשה, ראו שקף 11

דוגמאות בתחום הפיסיקה

בתחום ההנדסה

SmarterEveryDay

Panopto

שירות ענן לאחסון וידאו. משמש לאחסון תוכן הוידאו של קורסים בטכניון: הקלטות וידאו של אולפן המרכז לקידום הלמידה וההוראה, הרצאות המוקלטות על ידי סגל ההוראה באופן עצמאי בפנופטו או באמצעות תוכנות אחרות והקלטות מפגשי זום. באתר פנופטו ניתן גם לערוך את הסרטונים, וכן להוסיף להם רכיבים שונים כמו תוכן עניינים, הערות ושאלות מלוות.

Edu.tube

כלי לעיבוד סרטוני וידאו. תהליך העבודה כולל קישור לסרטון youtube, מאפשר לשתול על גבי הסרטון הנבחר שאלות סגורות, פתוחות או הערות ושיתוף.

TedEd

כלי דיגיטלי המאפשר יצירת הפעלה מבוססת סרטון. ניתן להוסיף הערות, שאלות ונושא לדיון לסרטון יוטיוב ולשתף עם הסטודנטים באמצעות קישור.

מדריך למשתמש

כלים לאיסוף מידע והפעלת הלומדים

Socrative

כלי המאפשר למרצים ומתרגלים לאסוף מידע בזמן אמת במהלך השיעור. הסטודנטים מתחברים באמצעות כל מכשיר בעל חיבור לאינטרנט (טלפון חכם / טאבלט / מחשב) ומשיבים על שאלות המרצה. יכול לשמש להערכת ההבנה והידע בכיתה, ניתן להציג את התוצאות כבסיס לדיון.

socrativeמדריך מקוצר

אתר הדרכה של Socrative 

Socrative – Comprehensive training outline

Kahoot

פלטפורמת למידה מבוססת משחקים שמאפשרת יצירת שאלונים רבי-ברירה.

טריילר

 

Nearpod

 

כלי המאפשר למורה לשדר מצגת עשירה בתכנים ישירות למכשירים הנייחים והניידים של התלמידים. מתאים לפעילות LIVE בה המורה קובע את קצב העברת המצגת או לפעילות א-סינכרונית בה התלמיד קובע את קצב הצפייה בתכנים.

הגרסה החינמית מוגבלת ל-40 משתתפים

סרטון הדרכה

Mentimeter

כלי מצגות אינטראקטיביות המאפשר שילוב של כלים אינטרקטיביים:  ענן מילים, שאלות סגורות ופתוחות. את המצגת ניתן לשתף עם הלומדים כך שמה שהמרצה מציג ובכלל זה תגובות הסטודנטים למשימות השונות מופיע על המסכים שלהם.

טריילר

מדריך

Poll Everywhere

Poll Everywhere הינו פלטפורמה ליצירה וביצוע של סקרים בזמן אמת, המשמשת מרצים בכיתה לצורך איסוף מידע מהסטודנטים, הגברת הלמידה הפעילה ומאפשרת השתתפות פעילה של כל הלומדים בכיתה. הלומדים עונים על הסקר באינטרנט באמצעות המכשיר שברשותם (טלפון חכם, מחשב או טאבלט).

הכלי מאפשר יצירה של מגוון סוגי שאלות (שאלות סגורות מסוג רב-ברירה, הקלקה על אזור בתמונה, מיון ודירוג אפשרויות, שאלות פתוחות רגילות ועוד). ייחודיות הכלי הוא האפשרות לשתול את השאלות בתוך המצגת של ההרצאה (אופציונאלי). ניתן להציג את תוצאת הסקר בצורה גרפית למשתתפים ובכך לעורר דיון ושיח על הנושא הנלמד.

Google forms

אחד מכלי GOOGLE, משמש ליצירת שאלונים וסקרים מקוונים.

למדריכים וטיפים פדגוגיים

בוחן במודל

 

Socrative

כלי המאפשר למרצים ומתרגלים לאסוף מידע בזמן אמת במהלך השיעור. הסטודנטים מתחברים באמצעות כל מכשיר בעל חיבור לאינטרנט (טלפון חכם / טאבלט / מחשב) ומשיבים על שאלות המרצה. יכול לשמש להערכת ההבנה והידע בכיתה, ניתן להציג את התוצאות כבסיס לדיון.

socrativeמדריך מקוצר

אתר הדרכה של Socrative 

Socrative – Comprehensive training outline

כלים לתקשורת ושיתוף

Flipgrid

פלטפורמה שמספקת סביבה לניהול דיונים על בסיס וידאו. המרצה פותח לוח דיונים לקורס ובתוכו יכול לפתוח דיון בנושא מוגדר. הסטודנטים מתבקשים להגיב בסרטוני וידאו של עד 90 שניות.

מדריך

דוגמא לשימוש ב Flipgrid בכתה

המלצות לשימוש ב Flipgrid  בחינוך גבוה

Padlet

לוח שיתופי מקוון המאפשר לסטודנטים לשתף טקסטים, תמונות, קישורים לאתרים ועוד. יכול לשמש כמרחב להצגת רעיונות ותוצרים של הסטודנטים או תוצרי עבודה בקבוצות.

מדריך בעברית 

שימוש בPadlet ​ בקורסים חינוך גבוה

ZOOM

כלי למפגש סינכרוני מבוסס וידאו. כולל כלים אינטראקטיביים: צ'אט, סקר, (poll), לוח לבן, חלוקה לחדרים ועבודה בקבוצות קטנות.

מדריך

פורומים

מערכת המודל מכילה מגוון אפשרויות לפורומים, כולל אפשרות של פורום אנונימי.

כלים להבניית ידע אישי ושיתופי

Perusall

כלי לקריאה שיתופית של מאמרים, פותח באוניברסיטת Harvard על ידי , Prof. Gary King, Prof. Erik Mazur ו Brian Lukoff. הכלי ממומשק למערכת ה Moodle של הטכניון.

למידע נוסף בקרו באתר perusall.com. למדריך מפורט למרצים ומתרגלים בקרו ב Perusall Instructor Help.

Draggo

כלי חינמי המאפשר לשמור, לשתף ולארגן סימניות מכל מקום. באמצעות Draggo הסטודנט, יכול לאחסן קישורים מועדפים. בחשבון ניתן לערוך עד 10 כרטיסיות, להוסיף דפים לאחסון ולשתף ולארגן את הקישורים.  ניתן לשמור על פרטיות או להפוך את המידע לציבורי באמצעות כתובת ה- URL המותאמת אישית של Draggo.

Minddomo

כלי המאפשר לתעד ולארגן תהליכי חשיבה בצורה גרפית ברורה תוך התייחסות לרעיונות מרכזיים, למושגי מפתח ולקשרים ביניהם. הכלי מאפשר ליצור סיעור מוחין, לארגן רעיונות, לתכנן פרויקטים ולקשר פריטים שונים למפה חזותית - מפת חשיבה. ניתן להוסיף למפה טקסט תמונות, סרטונים מיוטיוב, הערות, אייקונים, קביעת לוח זמנים למשימות וקישורים לאתרים.

מדריך

Pawtoon

כלי דיגיטלי המאפשר ליצור סרטוני אנימציה בשילוב קול, תמונה ווידאו, ולשלב מדיות אופן יצירתי. ניתן להעלות את הסרטון לyoutube  ולשתף.

מדריך

 

כלי סימולציה

PHET

– סימולציות אינטראקטיביות במדעים ומתמטיקה

באתר Phet  של אוניברסיטת קולורדו יש מגוון סימולציות אינטרקטיביות במגוון רמות אקדמיות. ניתן לסנן את הסימולציות לפי תחום התוכן ורמה אקדמית.

אפשרויות לשילוב סימולציות בהוראה בקורס:

  • הצגת הסימולציה במהלך הרצאה או תרגול סינכרוני כהעשרה או המחשה של מושגים, תהליכים ועקרונות.
  • הצגת הסימולציה באופן לא סינכרוני באמצעות צילום מראש. ניתן לעשות שימוש בצילום מסך.
  • פעילות לא סינכרונית לסטודנטים במודל כהכנה לקראת שיעור או סיכום נושא. מומלץ לתת לסטודנטים הנחיות להתנסות עם הסימולציה ושאלות מנחות.

Geogebra

תוכנה מתמטית דינמית חופשית המשלבת גאומטריה, אלגברה, טבלאות, גרפים, סטטיסטיקה וחשבון דיפרנציאלי.

מדריך

Desmos

כלי אינטרנטי לשרטוט גרפים באמצעות כתיבת משוואות ועדכונן.

מאגר מדריכים לשימוש בתכנת Desmos

ZygotBody

מודלים תלת ממדיים, רב שכבתיים של מערכות בגוף האדם

מאגר סימולציות ומעבדות וירטואליות במדעים והנדסה

אוסף משאבים דיגיטליים, סימולציות אינטראקטיביות מעבדות וירטואליות בהנדסה, מדעים מדויקים ומתמטיקה, מדעי החיים ורפואה.

לדוגמא: Flowsqure

שינוי אחרון: ראשון, 30 אפריל 2023, 10:49 AM